Hier volgen een aantal technische gegevens over een rieten dak. Riet weegt circa 130 kilogram per kubieke meter, indien strak verwerkt. Het gewicht van een vierkante meter rietdak van 30cm dikte is ┬▒ 45 kg. (excl. onderconstructie). De warmtegeleidingsco├źfficient (de lambda-waarde) van riet is 0,20 (W/mK). Het diffusieweerstandsgetal van riet is 3.
Het riet waar Rietdekkersbedrijf Michiel nu mee werkt komt voor het merendeel uit het buitenland. Elke rietdekker heeft zijn eigen voorkeur, de ene rietdekker werkt graag met binnenlands riet en de andere rietdekker met buitenlands riet. Elk bosje riet heeft zijn eigen plekje op het dak, even een voorbeeld, een lange grove bos moet je niet boven aan een schild gebruiken, maar daar moet je juist een fijn slank spits toelopend bosje riet hebben. En zo heeft elk bosje zijn eigen plekje.

inzet riet

Het rieten dak

gestapeld riet

Het rieten dak is een kroon op uw huis en we zullen uw dak met vakmanschap en toewijding maken. Een goed gelegd rieten dak ligt gemiddeld zo`n 35 jaar.

Wij geven 10 jaar garantie op het onze werkzaamheden. lees meer...

Verschillende soorten riet

wijvend riet

Het riet waar wij nu mee werken komt voor het merendeel uit het buitenland.

Elke rietdekker heeft zijn eigen voorkeur, de ene werkt graag met binnenlands riet en de andere met buitenlands riet. Elk bosje riet heeft zijn eigen plekje op het dak lees meer...

Offerte? Vraag?

uiteinde riet

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een vraag over het rietdekken? Wij beantwoorden hem graag.

Dan kunt u uw telefoonnummer en/of e-mail achterlaten. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. lees meer...